Afbeelding
Wijnand Nijs

Altijd al een miniatuur Mr. Poopie willen maken? Dit is je kans

Cultuur

BREDA - Ken je Mr. Poopie nog? Dat is de gigantische roze opblaasdrol die tijdens Cultuurnacht 2017 op de Grote Markt heeft gestaan. De organisatie van Graphic Matters haalde de kunstenaars daarmee al eerder naar Breda, maar nu komt een van hen terug voor een workshop opblaasfiguren maken.

Danger Dave komt de workshop geven. Hij is een van de kunstenaars van van het bedrijf CoolShit, het brein achter deze acties. “Dave geeft de volgende dag een lezing op Playgrounds Festival”, zegt Dennis Elbers, directeur van Graphic Matters. “Dus als hij toch al in de stad is, kunnen we net zo goed nog iets anders leuks plannen.”

De workshop is op 9 april om 19.30 uur in De Watermaker. Voor alle materialen zoals ventilatoren en knutselspullen is gezorgd. Het enige wat je mee moet nemen zijn plastic tassen, zodat je kunt knippen en plakken totdat je de juiste vorm voor je opblaasfiguur hebt.

Let op! De introductie van de workshop is in het Engels, daarna kun je zelfstandig aan de slag. Dan lopen ook Nederlandstalige mensen rond om te helpen met het maken van je kunstwerk.

CoolShit wil  internetfiguren naar de échte wereld brengen en dat doen ze met onder andere opblaaskunst en een kledinglijn. Ze hebben al een hoop creaties gemaakt, die ook al in verschillende landen te zien zijn geweest. Enkele van deze sculpturen zijn ‘Laser Cat’, ’Lionel Richie’s Head’ en ‘Happy Kanye’.