Afbeelding
Egbert Peeters

Gaat #Bredabestcity wereldwijd viraal?

Algemeen

BREDA - Breda heeft de beste binnenstad van Nederland, en dat mag gezien worden. Op verschillende plekken in de stad vind je een ‘graffiti-afbeelding’ waarmee opgeroepen wordt om ook jouw mooiste foto’s van de Parel van het Zuiden te delen met #Bredabestcity.

Het is de start van een uitgebreide campagne om Breda in binnen- en buitenland op de kaart te zetten, vertelt Janine Bos, interim directeur citymarketing Breda. “We willen mensen enthousiasmeren om foto’s te maken van Breda en deze ook te delen. En er gaan daarnaast nog veel andere dingen volgen om Breda als ‘best city’ te positioneren.”

Niet iedereen is meteen wild enthousiast. Zo mailt lezer Egbert Peeters: “Heb je als Gemeente net de binnenstad schoon gemaakt in het kader van de wedstrijd Beste Binnenstad, dan doe je dit. Je geeft hier wel helemaal het verkeerde voorbeeld.”

Of er dan in dit geval misschien niet beter voor iets anders gekozen had kunnen worden, dan graffiti in een beste binnenstad die vooral ook een schone stad vooropstelt? “Het is juist super milieuvriendelijk wat we gebruikt hebben”, vertelt Bos. “Je maakt geen gebruik van papieren en foldertjes. En het is binnen paar weken weer weg.”