foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Politie zoekt getuige van straatroof en gijzeling Chasséveld

Politie

BREDA - De politie is hard op zoek naar getuige van de straatroof en gijzeling van vrijdagnacht 17 maart op het Chasséveld. Daarom komen zij nu met duidelijke signalementen en vragen. 

De eerste dader is rond de 1.90/2.00 meter lang. Hij heeft donkere ogen en heeft een forse, gespierde postuur. De straatrover droeg donkere kleding. Ook de tweede dader is rond de 1.90/2.00 meter. Hij is magerder dan de eerste dader. Deze man droeg donkere kleding maar lichtgekleurde schoenen. Beide mannen droegen een donkere bivakmuts. Zij spraken in een vreemde taal met een Arabisch/Marokkaans accent.

Daarnaast geeft de politie ook een signalement van de auto waar vijftien à twintig minuten mee is rondgereden. Het is een BMW 735, die zilvergrijs van kleur is. De auto heeft een Duits kenteken. Dat is een witte plaat met zwarte tekens. 

De specifieke vragen aan getuigen zijn:

  • Wie heeft de BMW zien rijden tussen 23.30 en 00.30 uur?
  • Wie reed er in de auto die rond 00.15 uur op de kruising Beverweg / Hooghout voorbijrijdt? Dit kan een belangrijke getuige zijn.
  • Wie heeft de daders gezien tijdens hun vlucht in de wijk Brabantpark?

 

Het slachtoffer parkeerde rond middernacht zijn auto op het Chasséveld. Terwijl hij in de richting van het Chassétheater liep overmeesterden twee gemaskerde mannen hem. Hij werd in zijn eigen auto gezet en hij kreeg handboeien om. Daarna zijn de mannen met hem weggereden. De straatrovers hebben de man bestolen. Ze parkeerden zijn auto op de kruising Beverweg en Hooghuit en vernielden zijn telefoon. Daarna zijn ze richting de wijk Brabantpark gevlucht. De man waarschuwde mensen die in de omgeving waren en zij belden de politie. Agenten kwamen snel en deden bij het slachtoffer de handboeien af.

 

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie, die is bereikbaar via 0900-8844. Daarnaast kunnen tips ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem.