Afbeelding
Politie

Juzt ‘baalt stevig’ van drugs in pand Ignatiusstraat

Algemeen

BREDA - In een pand waarin cliënten van Juzt onder begeleiding wonen is afgelopen vrijdag een grote hoeveelheid drugs gevonden. Daar baalt de zorginstelling stevig van, laat de raad van bestuur in een verklaring weten.

Het pand aan de St. Ignatiusstraat werd afgelopen week na de vondst door de burgemeester gesloten, zoals in Breda gebruikelijk bij panden waar de burgemeester drugshandel vermoedt. Dat vermoeden was er ook in dit geval. In de woning werd onder meer om ruim 7 kilo amfetamine, 100 pillen MDMA/XTC, 170 pillen Ketamine en nog een aantal onbekende stoffen (500 gram poeder en meer dan 250 pillen) aangetroffen. Twee verdachten van 17 en 23 jaar zijn ingesloten, naar een mogelijk derde betrokkene wordt nog gezocht.

“Het is ons geloof dat jongeren een veilige omgeving verdienen om op te groeien”, schrijft de raad van bestuur. “Soms lukt dat niet in de eigen omgeving en helpen wij jongeren om een leven op te bouwen. Het is ook ons geloof dat een veilige omgeving een zo normaal mogelijk omgeving is.”

Juzt begeleidt jongeren daarbij. “Helaas is er bij een van de jongeren die wij begeleiden een grote hoeveelheid drugs aangetroffen”, geven de bestuurders aan. “Dit vinden wij vreselijk en we gaan er alles aan doen om precies te weten hoe dit komt, wat we kunnen en moeten doen om dit te voorkomen.”

In de verklaring stelt de instelling er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de jongeren een omgeving krijgen om op te groeien ‘waar ze vrienden kunnen maken, waar ze kunnen leven, waar ze kunnen groeien.’ “Want dat verdienen deze jongeren. Dit betekent ook samen alert blijven op de gevaren die onze samenleving nu eenmaal kent. We mogen met elkaar niet accepteren dat jongeren met drugs en criminaliteit in aanraking komen. Deze week is weer gebleken hoe moeilijk dat is.”