Afbeelding
Pixabay

Bredanaar en Rotterdammer aangehouden na reeks overvallen

Politie

BREDA/EINDHOVEN - De politie heeft maandag een 23-jarige Bredanaar en een 19-jarige man uit Rotterdam opgepakt. Zij worden verdacht van meerdere overvallen in Eindhoven. Eerder werden ook al vier andere verdachten aangehouden.

Afgelopen zaterdag werd de Albert Heijn aan de Leenderweg in Eindhoven overvallen door twee gewapende mannen. Onder bedreiging van een vuurwapen deden de mannen een greep uit meerdere kassalades waarna ze er met het geld vandoor gingen.

Door de alertheid en het adequate optreden van een motoragent konden de vermoedelijke daders niet veel later worden aangehouden. Dit betreft twee Eindhovenaren van 20 en 22 jaar en twee Rotterdammers van 18 jaar.

De zaak werd direct hoog opgepakt, omdat de politie het vermoeden heeft dat de verdachten deel uitmaken van een groep die verantwoordelijk zijn voor meerdere overvallen in Eindhoven. Na de vier aanhoudingen kwamen in het vervolgonderzoek meerdere verdachten in beeld. Een 23-jarige man uit Breda en een 19-jarige man uit Rotterdam werden maandag aangehouden.

De groep van zes wordt verdacht van onder andere een overval op de Gall & Gall aan de Muzelaan op 1 februari en een op de Avondwinkel aan de Heezerweg op 13 februari. Alle verdachten zitten nog vast voor verder onderzoek.