Logo bredavandaag.nl

Tweelingzussen Renske en Lonneke (13) met 40.000 scouts naar Amerika: ‘super cool!’

BREDA - Ruim 700 scouts uit Nederland tussen de 14 en 18 jaar vertrekken volgend jaar naar Amerika voor de World Scout Jamboree. Zo ook de tweelingzusjes Renske en Lonneke Meyboom (13) uit Breda. “Het is super cool, want je gaat allemaal andere mensen uit de wereld leren kennen met andere culturen.”


Uit Breda gaan in totaal acht jeugdleden en vijf vrijwilligers mee naar Amerika. Het belooft een hele reis te worden. Eerst maken de scouts een rondreis door Amerika, waarna ruim 40.000 scouts uit 150 verschillende landen samenkomen “Het is best wel spannend, maar dat maakt het ook wel leuk juist. Je gaat nieuwe mensen ontmoeten op een plek waar je nog nooit geweest bent”, vertellen de zusjes.

Aankomende vrijdag gaan ze op het eerste ontmoetingsweekend. Daar leren ze hun zogeheten troep kennen waarmee ze de reis naar Amerika zullen maken. “We kennen al wel een paar mensen uit de omgeving die ook meegaan.” Zelf zitten ze op scouting Sint Martinus. “In totaal gaan we met z'n drieën.”

De meiden zijn al wel vaker in Amerika geweest vertellen ze. “Maar nog niet in dat deel.” De reis is niet goedkoop, maar ze hebben zelf een groot deel van de reis bij elkaar gespaard. “We moeten zelf de helft betalen, maar gelukkig wilde oma ook nog een beetje sponsoren.”

De zusjes hebben er in ieder geval zin in. “Ik denk dat het heel leuk en heel speciaal gaat worden. Het is een sprong in het diepe.” Het duurt alleen nog wel even voordat het zover is. Amerika organiseert in 2019 samen met Canada en Mexico van 22 juli tot en met 2 augustus de World Jamboree.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief