De intocht van Sinterklaas, 14 november 2015
De intocht van Sinterklaas, 14 november 2015 Stadsfotograaf Breda

VVD: ‘Breda heeft met haven ideale ontvangstlocatie TV-sint’

Algemeen intocht Sinterklaas

BREDA - Breda zou zich bij de NTR moeten melden als gastheer voor de landelijke sinterklaas. Dat maakt de VVD duidelijk in vragen aan het college naar aanleiding van de open brief van de omroep. Die stelde deze week dat geen enkele gemeente zich had gemeld.

“Met de NTR is de VVD Breda van mening dat aan zo’n mooie traditie geen einde mag komen”, schrijft de VVD in de vragen aan het college. “Honderdduizenden kinderen en ouders genieten ieder jaar voor de televisie van de intocht.”

“Breda heeft met haar mooie haven de´ ideale ontvangstlocatie voor Sinterklaas. Daarnaast is onze binnenstad een fantastische plek voor de intocht. Breda brengt het samen”, aldus de liberalen. Ook promotioneel kan dat in het voordeel van Breda werken, denkt de VVD. “Tour de Jour en 538 hebben laten zien wat dit voor de stad kan betekenen. De intocht is een mooie ondersteuning voor de promotie van onze stad.”

Raadslid Sven Planken wil daarom weten of het college daar ook zo over denkt, maar ook of het verzoek al eerder is gekomen en wat daarop het antwoord was. Ook wil de VVD weten wat het college denkt van de kosten. De intocht in Dokkum van afgelopen jaar kostte de gemeente daar zo’n 4,5 ton.”

De woordvoerder van de gemeente laat weten dat Breda ‘geen principieel bezwaar heeft tegen de ontvangst van de nationale Sint.’ “Wat Breda betreft is er geen verschil tussen een lokale en een landelijke Sint.”  Of Breda zich daadwerkelijk gaat melden, kon hij niet zeggen. “Dat hangt van veel factoren af. We gaan in elk geval de vragen van de VVD netjes beantwoorden.”