Afbeelding
Perry Roovers

Dronkenmansactie of stil protest?

Algemeen

BREDA - Is de Albert Heijnvlag op het matrixbord aan de Crogtdijk een dronkenmansactie of een stil protest vanuit de supermarkt? Bij Albert Heijn Crogtdijk mag de bedrijfsleidster de pers niet te woord staan. De boodschap van het matrixbord vertelt echter wel een verhaal. Namelijk dat van de werkzaamheden aan de konijnenberg. Eerder verspreidde de gemeente een Breda Bericht aan de buurt.

Voor een betere doorstroming van het verkeer vanaf de Konijnenberg de stad uit verlengt de gemeente de twee voorsorteervakken linksaf naar de Backer en Ruebweg. Deze werkzaamheden gebeuren in de week na Pasen. Van dinsdag 3 april tot zondag 8 april 16.00 uur wordt er gewerkt tussen het kruispunt Speelhuislaan en de Backer en Ruebweg.

In de rijrichting de stad uit is De Konijnenberg afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze afsluiting duurt van dinsdag 3 april 07.00 uur tot en met zaterdag 7 april 20.00 uur. Er blijft tijdens deze periode van werkzaamheden wel een smalle rijstrook open om Albert Heijn en de nabijgelegen meubelzaak te bereiken.

Van 7 tot en met 8 april kunnen automobilisten Albert Heijn en de meubelzaak niet bereiken. Het volledige werkvak is dan namelijk afgesloten voor verkeer. Vanaf zondag 8 april 16.00 uur is de Konijnenberg, met de extra lange voorsorteervakken, richting de stad uit weer te gebruiken. Is de vlag daarmee een stil protest van Albert Heijn Crogtdijk? Of toch een dronkemansactie van na een avondje stappen naar huis fietsende stadsbewoners? 

Die fietsers hebben sowieso geen problemen tijdens het werk. Want gedurende de gehele periode kunnen fietsers ongehinderd gebruikt maken van de fietsstroken. De omleidingen worden aangegeven door borden.