Afbeelding
Hans Teunissen

Diplomate Petra Stienen geeft lezing bij Nassau Academieavond 5 april

Cultuur

BREDA - Arabiste, schrijfster en Eerste Kamerlid Petra Stienen komt op donderdag 5 april naar de Nassau Academieavond. Het centrale thema die avond is vrede en verdraagzaamheid. Stienen zal in haar lezing duidelijk maken dat vredeswerk niet alleen een taak is van diplomaten, maar van ons allemaal.

Petra Stienen komt al meer dan dertig jaar in het Midden-Oosten. Eerst als studente, later als reisleidster en daarna als diplomate. Door haar ervaring geeft ze regelmatig politiek commentaar in nationale en internationale media over de Arabische Wereld, diplomatie en mensenrechten. 

Tijdens haar lezing zal ze de aanwezige meenemen: van onze wijk de wereld in. Stienen is gefascineerd door scheidslijnen in de samenleving. Volgens haar is er meer mogelijk dan we soms durven geloven. De diplomate studeerde Arabisch in Leiden. Na deze opleiding werd ze geselecteerd voor 'het klasje' van Buitenlandse Zaken, waar diplomaten worden opgeleid. Ze werkte in Syrië en Egypte. Daarnaast schreef ze ook drie boeken, waarvan twee over het Midden-Oosten. 

Geïnteresseerde kunnen zich aanmeldignen via www.nassau-academie.nl