Voetbalveld. Foto Flickr.com
Voetbalveld. Foto Flickr.com

Deelnemers Vriendenloterij spekken Bredase clubs met 36.480 euro

Algemeen

BREDA - Bredanaren hebben dit jaar hun verengingen weer gesteund door mee te spelen met de VriendenLoterij. Clubs in Breda, Bavel en Teteringen kregen in totaal 36.480 euro bijgeschreven.

De achterban van verenigingen haalden dit bedrag bij elkaar door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas.

In Breda mogen negentien verenigingen een bedrag van 26.994 euro verdelen. De grootste bijdrage gaat naar Stichting Het Komt Goed. Deze ontving 4.007 euro. Dankzij de achterban mogen twee verenigingen in Bavel 6230 euro toevoegen aan de clubkas. VV Bavel ontving de grootste bijdrage, namelijk 5.795 euro. De Teteringse Tennisvereniging krijgt ook een mooie opsteker. Zij krijgen 3.256 euro extra binnen in de clubkas. Het is de eerste keer dat de vereniging via de VriendenLoterij fondsen werft.

Er krijgen nog enkele duizenden andere clubs en verenigingen inkomsten voor de clubkas via de VriendenLoterij. Er is dit jaar in totaal ruim 4,8 miljoen uitgekeerd. Dit is 300.000 euro meer dan vorig jaar.