Afbeelding
Politie

24-jarige Bredanaar aangehouden voor gewelddadige overval op vrouw (78) in Bladel

Politie

BREDA/BLADEL - De politie heeft woensdagochtend rond 05.00 uur een 24-jarige man aangehouden voor het plegen van een gewelddadige overval op een bejaarde vrouw uit Bladel.

De verdachte zou de overval samen met een 25-jarige man zonder vast woonadres gepleegd hebben op donderdag 7 september vorig jaar. Hij werd op dinsdag 9 januari 2018 dood gevonden in een woning aan de Roeselarestraat in Breda. De nu aangehouden Bredanaar kwam in de loop van het onderzoek naar voren als verdachte. Hij werd vanmorgen door een arrestatieteam opgepakt in zijn woning in Breda.

Het 78-jarige slachtoffer raakte bij de overval ernstig gewond in haar woning aan de Rondweg in Bladel. Ze werd zwaar toegetakeld door zeker twee mannen. Direct werd een groot politieonderzoek opgestart. Voor het team was het aan het begin van het onderzoek volstrekt onduidelijk wat de daders van plan waren.

Er werden verschillende scenario’s uitgelopen: “Uit ons onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele maanden eerder een groot geldbedrag bij de bank had opgenomen”, zo liet het team eerder weten. Onder meer in Opsporing Verzocht werd in januari uitgebreid stilgestaan bij de zaak en werden er veel details bekendgemaakt.

Het slachtoffer is woensdagochtend door familierechercheurs bijgepraat over de arrestatie. Ze maakt het naar omstandigheden redelijk. De verdachte zit vast en wordt verhoord. De recherche sluit nieuwe aanhoudingen niet uit.

Eerder maakte het rechercheteam bekend dat er sterke aanwijzingen zijn dat de zaak in verband staat met een reeks van overvallen die in 2017 werden gepleegd in Roosendaal, Venlo en Zundert. De politie gaat ervan uit dat de man die vanmorgen in Breda werd aangehouden van deze overvallen heeft geweten. De verdachten die vorig jaar voor deze overvallen werden aangehouden zijn bekenden van hem.