Breda in de nacht, januari 2016.
Breda in de nacht, januari 2016. Wijnand Nijs

Discotheek Kerkplein dicht, InBev zoekt nieuwe huurder

Economie

BREDA - Brouwer AB InBev is op zoek naar een nieuwe huurder voor discotheek Kerkplein Breda. Dat laat een accountmanager Laurens Klep van de brouwerij desgevraagd weten.

De brouwer is hoofdhuurder van het pand, dat in handen is van een beleggingsmaatschappij. Na carnaval kreeg de brouwerij de sleutels van de vorige huurder, Raymond Elzerman. “Als iemand een mooi plan heeft, dan is ie van harte uitgenodigd”, stelt Klep.

Afgelopen jaar probeerde Kerkplein met Arnold van Strien een nieuwe impuls te geven aan de uitgaansgelegenheid. Hij lanceerde Kerkplein Venue onder de vleugels van Elzerman. 

Kerkplein ontstond in 2003. In het pand was daarvoor discotheek De Massa gevestigd. Horecaondernemer Laurens Meyer verbouwde het tot Bar-Dancing Kerkplein. Het pand biedt op de begane grond en de eerste verdieping ruimte aan zo’n 900 man. Daarmee is het een van de grotere uitgaansgelegenheden van Breda.

In Kerkplein werden de afgelopen jaren meerdere feestjes gegeven met beroemde artiesten. Zo maakte Tiësto in 2011 nog zijn opwachting tijdens het gala van het Stedelijk Gym. 

Het nachtcafé was tot de herfst van 2009 samen met Liquid, Showtime, Graanbeurs en Nachtwacht een van de vijf zaken met een nachtvergunning tot 04.00 uur. Breda paste in dat jaar de openingstijden aan, waardoor ook cafés een aanvraag konden doen voor een verlengde openingstijd. Daarmee nam de concurrentie toe.