Een feestje bouwen, dat kun je aan Breda wel overlaten. Meer dan twintigduizend NAC-fans vierden de promotie op P5.
Een feestje bouwen, dat kun je aan Breda wel overlaten. Meer dan twintigduizend NAC-fans vierden de promotie op P5. Vinnie de Laat

NAC-documentaire genomineerd voor Brabantse Communicatieprijs

NAC

BREDA - Het Bredase bedrijf GIG creative film production is met twee films genomineerd voor de Brabantse Communicatieprijs, ofwel een Bonk. Onder meer de documentaire die zij voor NAC maakte is een mogelijke winnaar.

“Geweldig”, aldus een trotse Maarten Verhey, executive director van GIG. “Je streeft altijd naar de waardering van de opdrachtgever voor het werk dat je levert, maar wanneer je werk door een ervaren vakjury wordt geselecteerd voor een vakprijs, voelt dat schouderklopje net iets steviger.”

Dat het bedrijf een documentaire voor NAC maakte was een toevalstreffer. Korte ‘snackable’ social video’s eindigden in een documentaire over de promotie van de voetbalclub. “We kregen een kans en grepen hem met beide handen aan”, vertelt creative director Van de Zandt.

Het resultaat werd een afgewogen documentaire. “Verhalend verteld, met een hoog tempo. In 25 minuten komt zowel de degradatie als het enorme volksfeest, dat losbarstte met de huldiging, in beeld. De reacties op de film online en in real life waren overweldigend en ronduit ontroerend. We hebben er ineens 19.000 vrienden bij,” grapt Van de Zandt.

Naast de nominatie voor de documentaire ‘Wij zijn NAC, wij zijn terug’ die ze maakten voor televisiezender FOXSports, is ook de film ‘Imagineering the future’, gemaakt voor het creatieve platform City of Imagineers, kanshebber voor een Bonk.

De film moest professionals in de creatieve industrie van Breda verenigen, maar ook de gehele regio oproepen om de handen in elkaar te slaan. “Het was een aardige uitdaging

om deze film tot stand te laten komen. Het script was namelijk een mix tussen realiteit, met heel veel verschillende locaties, cast en props én een surrealistische wereld”, legt Verhey uit. De film werd vorig jaar gelanceerd waarna het aantal views, reacties en shares overweldigend waren.

De Brabantse Communicatieprijs wordt ieder jaar uitgereikt door de regionale beroepsvereniging voor communicatieprofessionals. De winnaars worden donderdag 19 april bekendgemaakt in LOFT Tilburg.