foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Snorder in uitgaansnacht aangehouden in Emmastraat

Politie

BREDA - In de nacht van zaterdag op zondag 1 april 2018 is een 53-jarige Bredanaar rond 03.20 uur op de Emmastraat aangehouden. Hij wilde met zijn privéauto, zonder taxivergunning, een 20-jarige man uit Dongen voor 40 euro naar huis brengen.

Agenten zagen een Ford Mondeo vanaf de Prinsenkade rechts af de Academiesingel oprijden. Volgens hen was het een typische snorderauto, met een kentekeknplaat vastgemaakt met touwtjes. Ze gaven de auto een stopteken op de Emmastraat.

De bijrijder, de 20-jarige man, vertelde dat hij op de Hoge Brug door de bestuurder was aangesproken. De man had zich voorgedaan als taxichauffeur en bood aan hem voor 40 euro naar Dongen te brengen. Pas in de auto zag hij dat er geen taximeter in het voertuig zat. Toen al dacht de bijrijder dat er iets niet goed was. 

De bestuurder bleek niet in het bezit van een taxivergunning en/of chauffeurskaart. Ook had de auto geen blauwe kentekenplaat. Hij is aangehouden ter zake de wet Personenvervoer. Hij is al vaker in en rondom het centrum in beeld gekomen bij de politie als mogelijke snorder. Zijn auto werd in beslag genomen.