Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Twee jongens uit St. Willebrord aangehouden in Tolbrugstraat voor mishandelen plaatsgenoot

Politie mishandeling

BREDA - Twee 17-jarige jongens uit St. Willebrord zijn in de Tolbrugstraat in Breda, dankzij het cameratoezicht, door agenten aangehouden voor openlijke geweldpleging. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige plaatsgenoot. 

Rond 02.15 uur zag een politieman op een van de monitoren van het Cameratoezicht in het uitgaanscentrum dat op de hoek van de Tolbrugstraat/Visserstraat enkele jongeren druk in gesprek met elkaar waren. Een van die jongens werd uit het niets achtereenvolgens door twee omstanders in het gezicht geslagen. Hierna werd het slachtoffer door de tweede dader hard tegen een muur geduwd. Op aanwijzing van de toezichthoudende agent zijn door de horecadienders twee verdachten aangehouden. 

Het slachtoffer, een 18-jarige man uit St. Willebrord, heeft aangifte gedaan. De jongen reeg in een cafĂ© ruzie met een jongen die hij nog kent van de basisschool. Hij werd buiten geslagen, maar heeft niet gezien door wie dat gedaan werd. Hij hield er verwondingen in zijn gezicht aan over. 

Andere aanhoudingen
Op de Prinsenkade werd aan het begin van de horecadienst een gecombineerde verkeers- en alcoholcontrole uitgevoerd. Er werden tachtig auto's gecontroleerd. Een beginnend bestuuder werd betrapt die teveel alcohol had gedronken. 

Tijdens het horecatoezicht werd een 18-jarige Bredanaar aangehouden voor belediging. Ook werden drie wildplassers op de bon geslingerd. Daarnaast zijn er nog drie minderjarigen naar Bureau Halt gestuurd omdat ze met een ID-bewijs van een ander probeerden een horecazaak binnen te komen.