Afbeelding

Scooterdieven opgepakt na achtervolging

Politie

BREDA - Twee jongens, van 14 en 17 jaar, zijn zondagavond achtervolgd en aangehouden nadat er een melding over scooterdieven was binnengekomen. Tijdens de arrestatie reed een van de twee jongens op agenten in. 

Omstreeks 20.45 uur ontving de politie een melding vanaf een tankstation aan de Zwijnsbergstraat. Een getuige meldde een gestolen scooter te hebben herkend. Er reden twee personen op de scooter. De getuige kon een goed signalement geven. Agenten zijn meteen in de buurt op zoek gegaan naar de scooter en de twee jongens. 

Twee agenten die in de buurt bij een parkje een groep jongeren aanspraken over de zaak, zagen de scooter op een gegeven moment op zich afkomen. De scooterrijder stopte niet ondanks het stopteken. Met zwaailicht en sirene aan zetten de agenten de achtervolging in. De 14-jarige bestuurder bleef ondanks het sommeren om de scooter te stoppen, gewoon doorrijden. Op de Brigidastraat stuurde de agent de auto licht tegen de scooter, maar ook hierop reageerde de bestuurder niet.

De twee reden uiteindelijk een doodlopende straat in. Hierop sprong een van de agenten uit de auto en pakte de bijrijder bij zijn jas. Hierdoor begon de scooter te slingeren en viel de bijrijder van het voertuig. Ook probeerde de agenten de bestuurder vast te pakken, maar zelfs dat werkte niet. 

De bijrijder rende weg over de Valentijnslaan richting de Bavelselaan. Op de Bavelselaan is hij opgepakt met behulp van omwonenden die vertelde waar hij heen rende. De 17-jarige bijrijder is aangehouden voor heling. Ook had de jongen een gebruikershoeveelheid wiet bij zich. Deze is ingenomen. 

Uiteindelijk werd de scooterrijder klem gereden in een doodlopende straat aan de Valentijnlaan. Wanneer de agenten de jongen wilde arresteren reed hij met volle snelheid op de agent in. De agent kon net op tijd wegspringen. De verdachte raakte bij zijn vluchtpoging een politieauto. Hierdoor raakte hij gewond. De jongen kon na zijn aanrijding met de politieauto aangehouden worden. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht.