Logo bredavandaag.nl

Bouw van 24 sociale huurwoningen in Prinsenbeek van start

PRINSENBEEK - De bouw van 24 sociale huurwoningen in de dorpskern van Prinsenbeek is deze week officieel van start gegaan. Het gaat om het herontwikkelingsproject Gertrudisoord.  “De woningen die aan het Gertrudisoord worden gebouwd, hebben een prachtige bouwstijl en zijn absoluut een verrijking voor het dorp”, zegt wethouder Patrick van Lunteren in een persbericht.


Het plan is dat de woningen eind 2018 opgeleverd kunnen worden, waarna ze verhuurd worden door woningcorporatie WonenBreburg. Vorige week vroegen de verschillende woningcorporaties in Breda nog aandacht voor het tekort aan sociale huurwoningen in Breda. Naast de sociale huurwoningen in Prinsenbeek wordt er in de komende twee jaar ook begonnen met de bouw van sociale huurwoningen in het Ginneken, Brabantpark en de Driesprong.

“In goede samenwerking met de gemeente en collega-corporaties werken wij hard aan het uitbreiden van de voorraad sociale huurwoningen”, aldus Hans Pars, bestuursvoorzitter van WonenBreburg. Daarbij streven wij naar gevarieerde wijken in de stad Breda en de omliggende dorpen. Dit project is een mooi voorbeeld daarvan. Het zijn de eerste huurwoningen van WonenBreburg in Prinsenbeek.”

“Het college heeft Prinsenbeek goed gehoord”, vertelt Van Lunteren. Er is grote behoefte aan sociale woningen waar je levensloopbestendig kan wonen en die daarmee geschikt zijn voor senioren. Goed om te zien dat ook elders in het dorp wordt gebouwd, zodat senioren aan hun trekken komen.”

Algemeen directeur Olaf Senden van Giesbers Ontwikkelen en Bouwen is ook trots op deze mijlpaal. “Mede door de inzet van een innovatief kwaliteitsborgingssysteem kan WonenBreburg als regisserende opdrachtgever het proces ‘op afstand’ volgen en tijdens het ontwerptraject en de realisatie sturen op kwaliteit. Wij gaan vol goede moed aan de slag en gaan er voor zorgen de huurders eind 2018 tevreden de woningen in gebruik nemen.”

Impressie van de sociale huurwoningen in PrinsenbeekFOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief