Wegwerkzaamheden aan de Konijnenberg, waar de rijbanen vanuit de Belcrum richting de noordelijke rondweg worden verlengd, tussen 3 en 9 april 2018.
Wegwerkzaamheden aan de Konijnenberg, waar de rijbanen vanuit de Belcrum richting de noordelijke rondweg worden verlengd, tussen 3 en 9 april 2018. Wijnand Nijs

Centrum uit dit weekend? Niet via de Konijnenberg

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - Wie komend weekend met de auto het centrum ingaat, loopt kans bij het verlaten van de binnenstad wat vertraging op te lopen. Vanwege werkzaamheden aan de Konijnenberg is deze weg vanuit de Belcrum zaterdag en zondag geheel afgesloten.  

Voor een betere doorstroming van het verkeer verlengt de gemeente de twee voorsorteervakken linksaf naar de Backer en Ruebweg. Het werk moet zondag 8 april om 16.00 uur zijn afgerond.  In de aanloop naar het weekend is er alleen een smalle rijstrook beschikbaar voor verkeer richting de meubelzaak en de supermarkt. De aansluiting van de Speelhuislaan bij de kruising met de Konijnenberg is tijdens de werkzaamheden afgesloten. De paaltjes op de kruising Minister Kanstraat - Industriekade worden verwijderd, om de Belcrum bereikbaar te houden.

Vanaf zondag 8 april 16.00 uur moet de Konijnenberg, met de extra lange voorsorteervakken, richting rondweg weer te gebruiken zijn.