Afbeelding
Christel Ooms

Met dit nieuwe ontwerp gaat de Breda-truck Europa in

Algemeen

BREDA - Het nieuwe uiterlijk van de ‘Breda-truck’ is woensdagochtend met een druk op de knop door de Bredase wethouders Boaz Adank en Paul de Beer onthuld. Ze deden dat op Breepark bij de start van het NK Veldlopen voor ambtenaren.  

De promotietruck is ontworpen na het binnenslepen van de titel van Beste Binnenstad in 2009. En kreeg dit jaar een nieuw jasje. Het Bredase bedrijf John Willemse Transport reed al vanaf 2009 in de ‘Breda vrachtwagen’.

Nu Breda de titel tot en met 2019 weer mag dragen, werd het tijd de truck een nieuwe, moderne uitstraling te geven. John Willemse is enthousiast over zijn ‘nieuwe’ truck. “Heel anders dan de vorige, maar het is weer een blikvanger”, liet hij na de onthulling weten. “Ik krijg onderweg altijd veel reacties en ik weet zeker dat er door mijn vrachtwagen de afgelopen jaren al heel wat mensen Breda hebben bezocht.”

Voor het ontwerp van de vrachtwagen is gebruik gemaakt van foto’s van Joris Bax, Patrick Verkoeijen, Willem Vlijm en Henk Voermans. Zij wonnen een fotowedstrijd, uitgeschreven door InBreda.