Logo bredavandaag.nl
Eigenaar Hostel Nightflight ‘financieel onnodig hard getroffen’
Eigenaar Hostel Nightflight ‘financieel onnodig hard getroffen’

Eigenaar Hostel Nightflight ‘financieel onnodig hard getroffen’

BREDA - De verplichting door de gemeente Breda aan Hostel Nightflight om een portier voor de deur te hebben is ten onrechte opgelegd. De ondernemer van het hostel is hierdoor ‘financieel onnodig hard getroffen’. Er had eerst onderzocht moeten worden of een dwangsom het gewenste effect zou hebben. Dat komt naar voren na vragen van SP.


De bezwaarcommissie gaf in januari van dit jaar het advies om een dwangsom op te leggen in plaats van de verplichte beveiliging. De gemeente ging daarmee akkoord. De middelen waren volgens de commissie niet evenredig aan de overlast die rond het hostel veroorzaakt werd. “Ook is zij van mening dat ten onrechte een vergelijking wordt gemaakt tussen het hostel en horecabedrijven, waar de verplichting van het inzetten van een beveiligingsbedrijf gebruikelijk is”, valt te lezen in de antwoorden van het college.

Van september tot en met januari moest er verplicht een beveiliger voor het hostel staan. Aanleiding hiervoor was de constatering van de gemeente dat het deurbeleid bij het hostel niet goed verloopt, ondanks een eerste waarschuwing. In december vorig jaar besloot burgemeester Depla nog dat het hostel een week dicht moest vanwege een overtreding van de Drank- en Horecawet.

Sindsdien houden politie, toezichthouders en boa’s de locatie streng in de gaten, aldus de gemeente. “Indien zij constateren dat er sprake is van overtredingen dan zal er een handhavingstraject worden opgestart en een last onder dwangsom worden opgelegd.” Omwonenden weerspreken dat er streng toezicht wordt gehouden. "Zeker niet wanneer het gaat om het komen en gaan van hostelgasten. Anders hadden zij net als wij meerdere overtredingen geconstateerd", laten de buren weten.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief