Logo bredavandaag.nl
v.l.n.r.: Fred Boot, Wijnand Speelman, Patrick Anthonissen, Karna Hazelhoff Roelfzema, Peter Douwes.
v.l.n.r.: Fred Boot, Wijnand Speelman, Patrick Anthonissen, Karna Hazelhoff Roelfzema, Peter Douwes. (Bart Homburg/Oranje Fonds )

Bredanaar krijgt onderscheiding Fonds Soldaat van Oranje

BREDA - Young Impact-oprichter Patrick Anthonissen uit Breda mag zich dit jaar de winnaar noemen van de Soldaat van Oranje-prijs. De prijs van 10.000 euro komt uit het Fonds Soldaat van Oranje.


Dit fonds, onderdeel van het Oranje Fonds, bekroont ieder jaar jonge mensen die - net als Soldaat van Oranje Erik Hazelhoff Roelfzema - een sociaal probleem in de samenleving te lijf gaan. Anthonissen ontving de onderscheiding uit handen van Karna Hazelhoff Roelfzema, de dochter van de verzetsstrijder. Anthonissen is de 15e persoon die deze onderscheiding in ontvangst mag nemen.

3FM-DJ Wijnand Speelman, zelf betrokken bij Young Impact, verraste de nietsvermoedende Anthonissen na afloop van een voorstelling van Soldaat van Oranje - De Musical met de mededeling dat er iets bijzonders ging gebeuren. De Young Impact-oprichter ontving een oorkonde en cheque van het Fonds Soldaat van Oranje.

Betere wereld
Bredanaar Anthonissen krijgt de prijs omdat hij met Young Impact een significant verschil maakt in de samenleving. Het doel van zijn organisatie is zoveel mogelijk jongeren te laten inzien dat zij bij kunnen dragen aan een betere wereld. Ieder jaar zetten Anthonissen en andere medewerkers van Young Impact duizenden jongeren aan tot het doen van vrijwilligerswerk.

‘Voorbeeld voor jongeren’
“Patrick is een voorbeeld voor veel jongeren in Nederland. Hij spreekt hun taal, weet hoe hij ze kan bereiken en, belangrijker nog, hoe hij ze kan motiveren iets voor een ander te doen. Het lukt hem om jongeren te laten inzien dat zij een verschil kunnen maken in de samenleving”, stelt Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds in een persbericht.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief