Logo bredavandaag.nl
In het zomerzonnetje kopje onder gaan in Duikboot bij Breepark.
In het zomerzonnetje kopje onder gaan in Duikboot bij Breepark. (Noortje Nijs)

Duikboot Festival naar Asterdplas: ‘We gooien het roer om’

BREDA - Het Duikboot Festival verplaatst dit jaar van de locatie bij Breepark naar de Asterdplas. Klinkt logisch, een duikboot bij het water; en dat was ook de gedachte van mede-organisator Frank Haagen van XXL Events. “Die combinatie is zeker een plus. We voelen meer voor de sfeerbeleving bij de Asterd.”


Niet alleen de locatie verandert, vertelt Haagen. “We gooien het roer om. De komende editie gaan we meer investeren in beleving en creativiteit.” Een middendorp met ‘gekke hoekjes’ en waar ‘spannende dingen te beleven zijn’ is daar onderdeel van. Enkel Nederlandse artiesten worden daarom geboekt. “Op die manier is er meer budget voor creativiteit.”

Daarnaast komen er dit jaar een aantal podia bij. “We gaan in muziekstijlen ook wat uitbreiden”, vertelt Haagen. “Niet alleen meer techno en house, maar we hebben dit jaar bijvoorbeeld ook Planet Disco waar echt alleen disco wordt gedraaid.” Ook Bredase namen als Klub Bulk zijn te vinden op het festival. “Er wordt meer met beats en live dingen gedaan.”

Maar bovenal is het ook een festival voor en door Breda. “Het moet gedragen worden door Breda. Door Brabant eigenlijk.” Samenwerkingen met lokale artiesten en bedrijven staan dan ook centraal.

Bij zijn? De vierde editie van Duikboot vindt dit jaar plaats op zaterdag 25 augustus.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief