Logo bredavandaag.nl
Afscheid van de raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe raad. In totaal zwaaiden er 22 raadsleden af, woensdag 28 maart 2018.
Afscheid van de raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe raad. In totaal zwaaiden er 22 raadsleden af, woensdag 28 maart 2018. (Wijnand Nijs)

Jos Koniuszek nieuwe voorzitter Ondernemersfonds Breda

BREDA - Het Ondernemersfonds Breda heeft met Jos Koniuszek een nieuwe voorzitter. Hij neemt het over van Paul Bluemink, die sinds januari 2016 de kar trok.


Na een selectieprocedure bleek Koniuszek van de vijftien kandidaten de meest geschikte persoon. De nieuwe voorzitter is geen onbekende in Breda. Hij was van mei 2014 tot aan maart dit jaar fractievoorzitter van GroenLinks Breda. Ook is hij voormalig eigenaar van Runnersworld.

“Samen met de gemeente Breda, de vastgoedeigenaren en andere partijen in de stad kunnen we zo de binnenstad naar een nog hoger niveau brengen. Mijn handen jeuken om de binnenstad weer een stap verder te brengen”, aldus een enthousiaste nieuwe voorzitter.

Voormalig voorzitter Bluemink gaat zich weer actief richten op zijn eigen onderneming. Hij was in de eerste twee jaar van het ondernemersfonds de aanjager en heeft ervoor gezorgd dat het ondernemersfonds staat waar het nu staat, aldus het fonds in een persbericht. Samen met de gemeente Breda is in diezelfde tijd de titel van Beste Binnenstad binnengehaald.

“Aan Jos de taak om samen met het achtkoppige bestuur het ondernemersfonds verder te professionaliseren”, laat het ondernemersfonds in een persbericht weten.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief