NAC heeft met 1-2 verloren van Willem II en is nog niet verzekerd van een verlengd verblijf in de eredivisie. Peter Visser

Verliezend NAC speelt zich nog niet veilig (foto's)

Sport

BREDA - NAC is er niet in geslaagd zich veilig te spelen. Tegen Willem II werd het 1-2. NAC verdiende een gelijkspel, maar wist in de tweede helft geen van de kansen op de 2-2 te verzilveren. De grootste kans was voor Verschueren, maar die kopte over.

NAC mag woensdag een nieuwe poging wagen. Dan gaat het op bezoek bij Sparta.

14.18 uur: Verschueren probeert Angelino weg te sturen. Een Tilburgse voet verhindert een Bredase kans in de laatste minuut van de officiële speeltijd. NAC krijgt nog drie minuten om een puntje binnen te halen.

14.16 uur: NAC heeft nog een paar minuten. Veel ballen richting de Tilburgse zestien, maar zonder veel effect. Het is het allemaal net niet.

14.12 uur: Schot Azzaoui van richting veranderd. Opnieuw hoekschop voor Willem II. Zonder gevaar voor NAC, dat er echter niet goed uitkomt. Opnieuw een hoekschop. Nu vanaf links. Wederom weinig gevaar, maar NAC komt er niet lekker uit.

14.09 uur: Afstandsschot van Willem II gaat net naast de goal van Bertrams. Aan de andere kant slaat de vlam in de pan. Keeper Wellenreuther gaat naar de grond, maar niemand lijkt te begrijpen waarom. Spel ligt wel even stil voor een blessurebehandeling.

14.06 uur: Nog iets minder dan een kwartier. Hoekschop van Willem II zeilt over de achterlijn zonder dat iemand hem raakt. In de omschakeling is NAC weer in de aanval. Angelino schiet hem leep voor met buitenkantje links. Bal komt via via bij Te Vrede die wel binnen de palen richt, maar recht op de Tilburgse goalie.

14.04: Ook Stijn Vreven wisselt. Hij brengt Snepvangers voor El Allouchi.

14.02 uur: Wissel bij Willem II. Croux verlaat het veld, Azzoui komt er in.

14.00 uur: Dit had hem kunnen zijn. Sadiq kopt een voorzet richting Verschueren. Die hoeft hem eigenlijk alleen maar in te knikken. Hij kies voor een boogballetje over de goal. Handen voor zijn ogen.

13.56 uur: NAC-fans laten zich horen. Het N.A.C. galmt van B-Side naar Vakkie G en terug. Tot veel spectaculairs op het veld leidt het nog niet. NAC heeft moeite om in de zestien te komen. Wachten is op een counter en een snelle omschakeling. De thuisploeg heeft nog iets meer dan 20 minuten. Publiek schreeuwt om een penalty, maar scheidsrechter Janssen ziet er niks in.

13.53 uur: Het moet deze middag van Angelino komen. Handig speelt hij zichzelf vrij voor een schot vanaf links. Onderweg wordt de bal nog aangeraakt, maar Wellenreuther kan hem eenvoudig pakken.

13.51 uur: NAC wisselt. Fernandes verlaat strompelend het veld. Mitchel Te Vrede komt in zijn plaats.

13.46 uur: Willem II krijgt iets meer lucht na twaalf minuten spelen. Tot gevaar voor de goal van Bertrams leidt het niet. NAC moet wel oppassen. In de passing sluipen slordigheidjes, die vooralsnog alleen aanvallend voor problemen zorgen.

13.41 uur: Angelino krijgt even later opnieuw de bal op een gunstige plek. Met zijn linker knalt hij de bal net over de linker kruising. De 2-2 lijkt in de lucht te hangen, maar het geluk ontbreekt nog even aan Bredase zijde.

13.40 uur: vrije trap voor NAC op een gunstige plek. Meter of twintig van de goal. Angelino en Garcia bij de bal. Publiek zingt om Angelino. Die neemt hem ook, maar de bal belandt in de muur. Opnieuw een hoekschop voor NAC.

13.38 uur: Ook NAC krijgt een hoekschop. Kopbal van Mari mist richting.

13.34 uur: NAC en Willem II zijn aan de tweede helft begonnen. Geen wissels. Wel meteen een hoekschop voor Willem II. Levert geen gevaar op.

13.18 uur: NAC gaat met een 1-2-achterstand de rust in. Kwartier tijd voor Stijn Vreven om zijn team voor de tweede helft te prepareren. En voor de fans om een koffie of een biertje te scoren.

13.15 uur: Twee minuten extra speeltijd voor NAC om nog op gelijke hoogte te komen, terwijl het zonnetje achter de wolken verdwijnt.

13.11 uur: Willem II weer op voorsprong. Rienstra frummelt de bal achter Bertrams: 1-2. NAC leek net lekker in de wedstrijd te komen, maar het ontbreekt de Bredanaars aan geduld en scherpte.

13.08 uur: Willem II heeft gewisseld. Dankerlui (met geel) is vervangen door Jop van der Linden. Bij NAC is Ambrose er licht geblesseerd uit. Hij is vervangen door Rai Vloet.

12.58 uur: Vrije trap NAC van Garcia vanaf links. Draait lekker de zestien in, maar leidt niet tot gevaar. Een paar tellen later opnieuw een vrije trap vanaf dezelfde plek. Nu is het wel raak. Arno Verschueren raakt de bal precies genoeg aan met zijn hoofd: 1-1

12.50 uur: Ook geel voor NAC. Deze prent gaat naar Mets.

12.49 uur: Geel Dankerlui na overtreding op Angelino. Vrije trap Garcia draait net te hoog de zestien in. NAC lijkt zich wat meer terug in de wedstrijd te spelen.

12.45 uur: Sadiq neemt handig aan in de zestien, maakt een mooie beweging aan de linkerkant, maar produceert een rollertje met rechts richting Willem II-goalie Wellenreuther

12.44 uur: NAC probeert er met snelle counters uit te komen. Dat lukt nog maar matig. De haast lijkt te groot.

12.35 uur: Domper op de snelle start van NAC. Bertrams heeft de bal niet onder controle, Fran Sol profiteert. 0-1.

12.33 uur: NAC zet meteen aan en maakt het spel. Vrije trap valt net niet lekker in de zestien van Willem II.

12.30 uur. NAC speelt de eerste helft richting de B-side.

12.25 uur: De Funnelman, die in de nacht van vrijdag op zaterdag in de clubkleuren van Willem II was geschilderd, is inmiddels NAC-geel, meldt Omroep Brabant. Snelle actie van de NAC-fans.

12.23 uur: De Willem II supporters hebben hun eerste biertje én een worstenbroodje achter de kiezen. Die kregen ze bij aankomst in Breda, als welkomstcadeau van de Breda Loco's, die daarmee willen aangeven dat je elkaar als aanhangers van rivalen niet naar het leven hoeft te staan.

12.20 uur. 'Alle kruiken zijn homo' galmt vanaf de B-Side. Om even later vrolijk over te gaan op de techno-versie van 'Wij springen voor NAC'. Om 12.20 uur verdwijnen de spelers van beide ploegen in de kleedkamers voor een laatste tactische instructie van de trainers. De sproeiers gaan aan om het veld extra goed bespeelbaar het maken.