Logo bredavandaag.nl
SP: ‘Actie nodig tegen overlast Night Flight’
SP: ‘Actie nodig tegen overlast Night Flight’

SP: ‘Actie nodig tegen overlast Night Flight’

BREDA - De gemeente moet kijken op welke manier de overlast die buren van hostel Night Flight aan de Nijverheidssingel ervaren, kan worden aangepakt. Dat vindt de SP naar aanleiding van nieuwe signalen van overlast vanuit de omwonenden.


Afgelopen week werd de gemeente teruggefloten in de eerdere aanpak. Om de overlast tegen te gaan was het hostel verplicht om een beveiliger aan de deur te zetten op vrijdag en zaterdag. De Adviescommissie Bezwaarschriften oordeelde dat dit een te strenge maatregel was. Het eerst opleggen van een dwangsom had beter gepast.

“Als dat de weg is, dan moet die stap snel gezet worden”, oordeelt SP-fractievoorzitter Bas Maes. “Ons is nu niet helder wat er gebeurt. Als ik filmpjes zie waarin mensen met drank voor de deur staan, dan past dat niet bij de strenge regels in de exploitatievergunning.”     

Volgens Maes moet de gemeente snel de bezwaren van de bezwaarcommissie tegen het licht houden. “En dan via een dwangsom misschien toch verplichten tot een portier.” In een mail aan de griffier en de burgemeester stelt Maes voor de kwestie op passende wijze te behandelen. Inmiddels is het onderwerp geagendeerd voor het vragenuurtje tijdens de raadsvergadering van donderdag.

Volgens hem is het zaak dat na drie jaar getouwtrek rond overlast, de overlast eindelijk wordt aangepakt. “Het vertrouwen van inwoners in de lokale overheid, staat wat ons betreft op het spel. Dat vinden wij een zeer kwalijke zaak die zo snel mogelijk opgelost dient te worden.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief