Logo bredavandaag.nl
Studenten NHTV delen logistieke kennis in vluchtelingenkamp
Studenten NHTV delen logistieke kennis in vluchtelingenkamp (NHTV)

Studenten NHTV delen logistieke kennis in vluchtelingenkamp

BREDA - Vier internationale studenten en een docent van de opleiding logistiek aan NHTV Breda hebben in Noord-Griekenland het vluchtelingenkamp Nea Kavala bezocht, om te helpen in de logistieke processen.


In het kamp zitten ongeveer 400 mensen, voornamelijk uit Syrië en Eritrea. De studenten en docent inventariseerden in de eerste week van april in het kamp ij de opslag en processen die komen kijken bij de distributie van tweedehands kleding onder de bewoners van het vluchtelingenkamp. Tijdens het bezoek aan het kamp hebben de studenten data verzameld om het huidige logistieke proces in kaart te kunnen brengen. Zij gaan de komende weken met de informatie aan de slag en komen begin juni 2018 met hun verbetervoorstellen.

NHTV bekeek in kamp Nea Kavala de twee kledingwarehouses die de organisatie telt. Beide warehouses bevatten ongeveer 1000 dozen met (tweedehands) kleding. Het verspreiden van deze kleding onder de kampbewoners is in het Nea Kavala kamp georganiseerd door Drop in the Ocean, een Noorse vrijwilligersorganisatie.

In een winkel - the Drop Shop - kunnen bewoners van het kamp kleding kopen met virtueel geld in een speciaal ontwikkelde app. Op deze manier wordt de kleding op een eerlijke manier onder de vluchtelingen verdeeld.

Op het moment zijn er in Griekenland ongeveer 60.000 vluchtelingen. Zij verblijven maanden of zelfs langer dan 1 jaar in een kamp. De Griekse overheid biedt hen accommodatie in de kampen en een klein bedrag aan geld om zichzelf te voorzien van de eerste levensbehoeften als eten, drinken en kleding.

 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief