Wegwerkzaamheden aan de Konijnenberg, waar de rijbanen vanuit de Belcrum richting de noordelijke rondweg worden verlengd, tussen 3 en 9 april 2018.
Wegwerkzaamheden aan de Konijnenberg, waar de rijbanen vanuit de Belcrum richting de noordelijke rondweg worden verlengd, tussen 3 en 9 april 2018. Wijnand Nijs

Speelhuislaan langer dicht dan gepland door storing in stoplichten

Algemeen

BREDA - De werkzaamheden bij de Konijnenberg duren langer dan gepland. Dat meldt de gemeente Breda. Daardoor is de Speelhuislaan nog afgesloten.

Oorzaak van de vertraging is een storing in de verkeerslichten op het kruispunt van de Speelhuislaan en de Konijnenberg. De gemeente verwacht dat de weg nog tot 20 april afgesloten is voor verkeer.

De weg is al sinds 3 april dicht, en zou eigenlijk 8 april alweer vrijgegeven worden. De gemeente heeft op die locatie de twee voorsorteervakken verlengd voor linksaf naar de Backer en Ruebweg. Op die manier moet het verkeer beter doorstromen.

Om het verkeer vanaf de Belcrumweg richting de belcrum mogelijk te maken zijn de paaltjes op de kruising Minister Kanstraat - Industriekade verwijderd.