De ongeveer acht camperplaatsen aan de Nijverheidssingel zijn maandag 1 augustus officieel in gebruik genomen.
De ongeveer acht camperplaatsen aan de Nijverheidssingel zijn maandag 1 augustus officieel in gebruik genomen. Wijnand Nijs

Camperplaats Nijverheidssingel trekt steeds meer ‘campeerders’

Algemeen

BREDA - De camperplaats langs de Nijverheidssingel is drukbezocht. Sinds augustus 2016 is daar plek gemaakt door de gemeente voor zes tot acht campers, en het gebruik ervan neemt alleen maar toe.

Werd er in maart vorig jaar ‘slechts’ 27 keer gebruik gemaakt van de camperplaats, dit jaar is dat ruim verdubbeld met 56 gebruikers in de maand”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. Ook februari liet een groei zien ten opzichte van afgelopen jaar: van 18 naar 44 gebruikers. Over de eerste drie maanden ging het totaal van 66 naar 141.

De stijging komt volgens de gemeente onder meer door aandacht van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC), die ze promoot.  “Dat is de grootste camperclub van Europa. De plaatsen in Breda worden daarom steeds bekender onder haar leden. Mond-tot-mondreclame draagt hier verder aan bij.”

Een half jaar nadat de camperplaatsen in gebruik werden genomen is er een evaluatie geweest samen met het NKC onder meer aan de hand van diverse reviews van gebruikers, aldus de woordvoerder. “Omdat de negatieve beoordelingen vooral terug te voeren waren op de prijs heeft de gemeente besloten de prijs naar beneden bij te stellen. Het tarief is nu overeenstemming met soortgelijke camperplaatsen. De beoordeling is inmiddels veelal positief en het gebruik is fors toegenomen.”  

De camperplaatsen zijn in 2016 aangelegd voor een proefperiode van drie jaar. Na de zomer van 2018 wordt gekeken of en in welke vorm de plaatsen kunnen blijven bestaan.