Koningsdag 2015 in de binnenstad in 't Valkenberg aan het begin van de middag.
Koningsdag 2015 in de binnenstad in 't Valkenberg aan het begin van de middag. Stadsfotograaf Breda

Dit is er te doen op Koningsdag 2018 in Breda

Algemeen

BREDA - Geen groot feest in de Bredase binnenstad dit jaar, maar dat betekent niet dat er niet genoeg andere leuke dingen te doen zijn. Verspreid door de stad vind je namelijk verschillende vrijmarkten, spelletjesmiddagen voor kinderen en feestjes. Wij zetten het voor je op een rijtje.

538 Koningsdag
538Koningsdag keert dit jaar weer terug op het Chasséveld in Breda. Op 27 april barst het oranjefeest los met onder meer Armin van Buuren, Rita Ora en Hardwell. Het feestje duurt van 12:00 tot 22:00 uur en kaartjes kosten 26 euro. Check hier de volledige line-up.

Breepark Kofferbakverkoop
Bij Breepark vind je de 27e van 07.00 uur tot 16.00 uur een heuse kofferbakverkoop. Op het centrale plein kun je oude spullen vanuit je kofferbak kopen of verkopen. Ook is er horeca en entertainment. De toegang is gratis.

Vrijmarkt Belcrum Beach en STEK
Op Belcrum Beach is tijdens Koningsdag de jaarlijkse vrijmarkt te vinden en bij STEK kunnen creatieve ondernemers hun waar aan de man brengen. Beide markten komen halverwege de wandelroute samen. Van 10.00 uur tot 17.00 uur kun je hier terecht.

Kindervrijmarkt Valkenberg
Misschien wel de bekendste activiteit tijdens Koningsdag in Breda: de kindervrijmarkt in het Stadspark Valkenberg. Naast de vrijmarkt zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen. Zo kun je klimmen op een klimwand, een rondje varen met een reddingsboot van de Reddingsbrigade Breda, springen op een springkussen of een rondje in de draaimolen. De kindervrijmarkt begint om 11.00 uur en is om 17.00 uur weer afgelopen.

Kasteelplein
Op het Kasteelplein naast het Valkenberg is de 27e ook genoeg te doen. Zo is daar eveneens van 11.00 uur tot 17.00 uur een hobbymarkt en modelbouw te vinden. Ook zijn er verschillende optredens van onder meer big bands.

Vroege vogels kunnen om 09.00 uur verzamelen bij de parade van het Kasteel van Breda. Daar wordt de Bijzondere Vlaggenparade gehouden door de KMA. De parade is bereikbaar via de loopbrug van het Kasteelplein naar het Kasteel

KoningGinnekendag
In het Ginneken begint het programma ‘s ochtends om 11.45 uur met een fietstocht. In de middag is er vanaf 14.00 uur live muziek en entertainment op de Ginnekenmarkt en kunnen kinderen zich van 13.30 uur tot 16.00 uur vermaken tijdens de spelletjesmiddag op de Ginnekenweg. Inschrijven voor de fietstocht en de spelletjesmiddag kan om 11.00 uur dezelfde dag.

Ulvenhout
Bij de Pekhoeve in Ulvenhout is tijdens Koningsdag genoeg te doen voor jong en oud. Zo is er een optocht met versierde fietsen, kinderspelen, een snuffelmarkt en een jeu de boules toernooi.

Prinsenbeek
In Park Over-Bos is er vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur een kindervrijmarkt. Vanaf 11.00 uur tot het eind van de middag zijn er bovendien meerdere optredens en activiteiten in het park, onder meer georganiseerd door Scouting Prinsenbeek en handboogvereniging St. Sebastiaan. Optredens zijn er van onder meer Amor Musae een Beekse Smart. 

Zonnig Koningsdag
In de zomer is het bij Strand Binnen iedere zondag goed toeven, maar het seizoen wordt dit jaar om 14.00 uur op de vrijdag geopend met Koningsdag. Muziek, hapjes en drankjes zijn te vinden op het feestje aan de Tramsingel in Breda. Bij mooi weer is het feestje tot 23.00 uur in de tuin te vinden. Bij slecht weer in de zaal van Strand Binnen.

Vrijmarkt Bavel
In Bavel is van 09.00 uur tot 14.00 uur een vrijmarkt te vinden. Ook hier is om 10.15 uur een tocht met versierde fietsen. Om 13.30 uur beginnen de activiteiten voor de kinderen en vanaf 15.00 uur is er live muziek.

Princenhage
Het oranjefeest begint in Princenhage om 09.30 uur op de Dorpswei met een speciale openingsact. Daarna beginnen zoals ieder jaar de spelletjes voor kinderen. Om 12.30 uur kunnen er poffertjes gegeten worden bij Don Qui-John en om 14.00 begint op de Dorpswei de Koningsbingo. Met een feestelijke borrel en het verloten van de taarten op de Haagsemarkt wordt de dag afgesloten.

Haagse Beemden
Bij Winkelcentrum Heksenwiel is zoals gebruikelijk de jaarlijkse Vrijmarkt. Van 10.00 tot 17.00 uur is er live muziek en kan er geshopt worden bij alle gezellige en feestelijke kramen.