Buurtbewoners protesteerden tegen overlast hostel Night Flight
Buurtbewoners protesteerden tegen overlast hostel Night Flight Foto: SQ Vision

Buurtbewoners protesteerden tegen overlast hostel Night Flight

Algemeen

BREDA - Er is zaterdagmiddag 21 april een protestactie tegen de overlast bij hostel Night Flight aan de Nijverheidssingel in Breda gehouden door buurtbewoners. Op de spandoeken stonden teksten als 'Leven = een hel door gebrak aan toezicht hostel'. 

De problemen spelen al zo'n drie jaar. Er wordt veel herrie gemaakt als de gasten 's nachts terugkeren na het stappen. Daarnaast kloppen mensen op ramen en wordt er op straat overgegeven. Fractievoorzitter van de SP, Bas Maes, was ook aanwezig bij de protest actie. "De buurtbewoners krijgen keer op keer van handhaving te horen dat er geen capaciteiten zijn en dat ze het niet kunnen handhaven. Deze mensen zijn het helemaal beu. Vandaar dat we hier nu voor de deur staan. Om het aan gasten en de omgeving te laten zien dat de buurtbewoners het niet meer pikken. Wij helpen hen daar graag bij." 

De fractievoorzitter heeft donderdag vragen over de overlast gesteld aan de gemeenteraad. "De burgemeester heeft tot nu toe gezegd dat hij het keihard gaat aanpakken. Dit is het eerste weekend daarna dus we gaan het afwachten. Mocht het nu weer ellende zijn, dan gaan we net zo lang door met de acties tot het opgelost is."