Luchtfoto A16 Knooppunt Princeville en Ikea
Luchtfoto A16 Knooppunt Princeville en Ikea Stadsfotograaf Breda

Wijkraad opnieuw ten strijde tegen reclamemast bij A16

Algemeen

BREDA - De raad moet het bestemmingsplan Bagvenpark aanpassen om de plaatsing van een 45 meter hoge reclamemast aan de rand van de Rith en de A16 onmogelijk te maken.

Dat stelt wijkraad Buitengebied Zuid-West in een brief aan de nieuwgekozen raad. Die zou daartoe een procedure moeten opstarten. Volgens de wijkraad zou de raad daarmee rechtdoen aan de realiteit ‘waarbij het reclamebeleid, het welstandsbeleid in acht wordt genomen’. Ook zou op die manier de eerder aangenomen Motie Trots op de Rith uitgevoerd kunnen worden.

De wijkraad stuurde op 27 januari al een verzoek aan de raad, voorzien van een bezwaarschrift. Daarin refereert de wijkraad aan een raadsbesluit dat zich uitspreekt tegen de 45 meter hoge mast met drie beeldschermen. Dat besluit werd door Raad van State later vernietigd, tot verdriet van de wijkraad.

De mast bij Bagvenpark, waar een hotel zou moeten komen, is er een teveel, stelt de wijkraad. “Deze entree van Breda met zijn prachtige lintbebouwing en bosrijke omgeving heeftaan e´e´n landmarker, zijnde de Ikea mast al meer dan genoeg. Binnen 500 meter nog een 45 meter hoge mast plaatsen is een regelrechte gotspe”, benadrukt de wijkraad in de brief.

In een procedure bij de Adviescommissie bezwaarschriften een paar weken geleden, vonden bezwaarmakers geen gehoor.