Het pand van de Belastingdienst aan de gasthuisvelden. Het gebouw is in beeld als AZC vanaf oktober 2016.
Het pand van de Belastingdienst aan de gasthuisvelden. Het gebouw is in beeld als AZC vanaf oktober 2016. Wijnand Nijs

Rooi Pannen tijdelijk naar oude belastingkantoor

Algemeen

BREDA - De Rooi Pannen gaat na de zomer een deel van de lessen geven in het voormalige belastingkantoor aan de Gasthuisvelden. Het gaat om praktijklessen horeca die nu in de vestiging aan het Dr Jan Ingen Houszplein gegeven worden.

Dat laat bestuursvoorzitter Tiny Pheninckx van de Rooi Pannen desgevraagd weten. “Vanaf januari 2019 kunnen we in de Seeligkazerne terecht”, geeft hij aan. “De oplevering daarvan staat nog steeds gepland voor 1 december.”

De tijdelijke huur aan de Gasthuisvelden is nodig omdat de huur van het pand aan het Dr Jan Ingen Houszplein afloopt aan het eind van de zomer. “Dat betekent dat we voor iets meer dan driehonderd van de vijfhonderd leerlingen alternatieve huisvesting moeten vinden.”

Eenderde van deze leerlingen is op stage, een ander deel kan al wel terecht in panden op het Seeligterrein. “In panden die we eigenlijk al eerder zouden slopen en waar nu de aannemer zit. Daar werd al lesgegeven en zijn lokalen, dus daar hebben we een gelukje.”  

De leerlingen gaan dan vanaf de Fellenoordstraat naar het praktijkgedeelte van de horecaopleiding in het voormalige belastingkantoor. “Dan zien ze ook meteen hoe hun nieuwe onderkomen gaat worden.”

In januari verhuist ook de opleiding die nu gehuisvest is aan de Tuinzigtlaan naar de Seeligkazerne. “Die panden zijn ons eigendom, dus de leerlingen kunnen daar tot die tijd blijven.” Op termijn kijkt de school wat er met de panden gaat gebeuren, aldus Pheninckx.

De bestuursvoorzitter kijkt uit naar de nieuwe huisvesting, waar de twee huidige Bredase locaties worden samengevoegd. “We hebben het wapenarsenaal teruggebracht naar de basis en de oude structuur. Daarmee is het een compleet ander pand en is de sfeer terug.” In het groot arsenaal wordt nu gebouwd aan de hotelkamers, waarmee zomaar een gewilde logeerlocatie kan ontstaan. Denkt ook Pheninckx. “Ik hoop het en ik denk het eigenlijk ook wel.”