24-jarige snelheidsduivel aangehouden na vluchtpoging
24-jarige snelheidsduivel aangehouden na vluchtpoging Perry Roovers

24-jarige snelheidsduivel aangehouden na vluchtpoging

Politie

BREDA - Een 24-jarige man uit Breda is donderdagavond 26 april na een vluchtpoging aangehouden. Hij reed met een erg hoge snelheid over de Haagweg. Op de Haagdijk kwam hij tegen een verkeersbord en geparkeerde auto's tot stilstand. 

Rond 23.30 uur zag een motoragent de auto met hoge snelheid voorbij rijden. De agent probeerde achter de auto aan te gaan, maar door de snelheid en de gevaarlijke verkeerssituatie lukte het hem niet om dichterbij te komen. De bestuurder reed door een rood verkeerslicht en over de busbaan. 

De agent was de auto uit het zicht verloren in de omgeving van de Haagdijk. Een voorbijganger wees de rijrichting van het vluchtende voertuig. Op de Haagdijk bleek te auto to stilstand te zijn gekomen. Hierbij zijn meerdere geparkeerde auto's beschadigd geraakt en lag een verkeersbord omver. 

De bestuurder probeerde te vluchten door weg te rennen, maar hij werd bijna meteen aangehouden door de politie. De verdachte bleek een kleine hoeveelheid hennep en een groot geldbedrag bij te hebben. De auto, de drugs en het geld zijn is beslag genomen. Het rijbewijs van de automobilist is ingenomen. Hij zit vast voor verder onderzoek. 

Daarnaast werd in de nacht van donderdag op vrijdag 27 april rond 02.30 uur een 20-jarige man uit Breda aangehouden. Ook hij had meerdere verkeersovertredingen gemaakt in het centrum van Breda. De man probeerde te vluchten voor de politie, maar werd op de Hobokenstraat aangehouden. Een 22-jarige man is aangehouden na een controle op de Haagdijk. De politie rook bij deze controle een henneplucht en doorzochten zijn auto. Allebei de mannen waren in het bezit van een flink geldbedrag, wat in beslag is genomen bij de aanhouding. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.