Landelijke staking OV: vrijwel geen busverkeer
Landelijke staking OV: vrijwel geen busverkeer

Landelijke staking OV: vrijwel geen busverkeer

Algemeen

BREDA - Wie vandaag met de bus op pad wil om zo een beetje te ontsnappen aan het regenachtige weer, heeft pech. Maandag en dinsdag vindt er namelijk een landelijke staking plaats van het regionaal openbaar vervoer. Hierdoor rijden er minder tot geen bussen. Via de website 9292ov wordt reizigers geadviseerd om in hun planning rekening te houden met de mogelijkheid dat je bus of trein niet rijdt. Reizigers moeten alternatief vervoer regelen. 

Bij de bushalte Brabantplein staan maandagmorgen een aantal mensen te wachten op de bus die hen naar hun werk, school of andere locatie brengt. De blikken op hun nog ietswat slaperige gezichten worden geirriteerd als de bus er nog niet is op het geplande tijdstip. Vijf minuten later loopt de eerste jongen weg. ''Ik ga weer in mijn bed liggen", zegt hij.

Er onstaat wat verwarring waarom de bus er na tien minuten nog steeds niet is. Mensen kijken druk op de 9292ov-app op hun telefoon. Daar is verrassend genoeg niet meteen in te zien dat er vandaag een landelijke staking is. "Nou, lekker dan dat ze even laten weten dat de bussen niet rijden. Daar zal mijn baas blij mee zijn", zegt een meisje geirriteerd. 

De staking zal ook morgen nog plaatsvinden. Mocht je dus morgen ook met de bus willen reizen, houdt er dan rekening mee dat dat niet kan.