Man en echtgenote aangehouden in woning aan Antwerpenstraat
Man en echtgenote aangehouden in woning aan Antwerpenstraat Flickr

Man en echtgenote aangehouden in woning aan Antwerpenstraat

Algemeen

BREDA - Agenten zijn maandagnacht een woning aan de Antwerpenstraat binnengedrongen om een verdachte van een eerdere bedreiging aan te houden. De man had iemand bedreigd met een ketting en een mes. 

De agenten kwamen rond 01.30 uur bij de woning aan de Antwerpenstraat aan. Ter plekke liepen zij tegen de man aan die aangehouden moest worden. In reactie hierop gooide de man de deur van zijn woning dicht en gaf aan niet verder mee te willen werken. 

De agenten hebben hulp van hondengeleiders ingeschakeld, omdat de man zich steeds agressiever tegenover de politie begon te gedragen. Hij bedreigde een van hen zelfs met de dood. Er is pepperspray gebruikt om de man rustig te krijgen, maar dat weerhield de man er niet van om te vluchten langs de achterkant van zijn woning. De politie trof de man een paar tuinen verder aan. Hij is daar aangehouden. 

De echtgenote van de verdachte was op dat moment ook aanwezig in de woning. Zij is ook aangehouden, omdat ze het werk van de agenten belemmerde. 

De man en zijn echtgenote zitten nog vast. Zij worden vandaag verhoord. De bedreigde agent heeft aangifte gedaan. De vrouw is tijdens het incident lichtgewond geraakt, omdat zij zich sneed aan de kapotte ruit in de voordeur.