Breda ontvangt Belgen met paaldansles tijdens 'Belgendag'
Breda ontvangt Belgen met paaldansles tijdens 'Belgendag' Yvonne Keulaars

Breda ontvangt Belgen met paaldansles tijdens 'Belgendag'

Algemeen

BREDA - De straten van Breda vullen zich dinsdag met Belgische accenten. Onze zuiderburen vieren vandaag namelijk Dag van de Arbeid. Citymarketing Breda heeft er van alles aangedaan om deze dag zoveel mogelijk Belgen, tijdens hun vrije dag, naar de stad te lokken. 

Om te vieren dat de HSL tussen Breda en Antwerpen eindelijk reed deelde Breda drie weken geleden verschillende cadeautjes uit aan Belgen. Met deze cadeautjes hoopte citymarketing Belgen op hun vrije dag naar Breda te trekken. De cadeautjes zijn heel divers; van koffie met gebak tot het beklimmen van de Grote Toren. "Het een en het ander is intussen al verzilverd, ja", laat Jeanine Bos, interim directeur citymarketing Breda, weten. "Welk aantal precies is nog niet duidelijk, maar we hebben al erg veel positieve reacties gekregen."

Wie vandaag met de trein vanuit BelgiĆ« naar Breda kwam, kreeg bij aankomst op het station een goodiebag mee. "In deze goodiebag zaten coupons voor een kopje koffie of een muffin, maar er zat bijvoorbeeld ook een voucher voor een gratis paaldansles in", laat Bos weten. "De goodiebags zijn inmiddels allemaal op. We hadden er tweeduizend", zegt ze. "Deze zijn binnen twee dagen op gegaan. Goed druk dus."

In de stad zelf is het ook goed druk. Grote groepen winkelende Belgen genieten in de Bredase binnenstad van het weer.