Breda Nassaustad op een regenachtige Tweede Pinksterdag. foto Janet Olde Wolbers
Breda Nassaustad op een regenachtige Tweede Pinksterdag. foto Janet Olde Wolbers

Riddertoernooi tijdens tiende editie Nassaudag

Cultuur

BREDA - Een riddertoernooi is een van de hoogtepunten tijdens tiende editie van de jaarlijkse Nassaudag. Die vindt net als andere jaren plaats op Tweede Pinksterdag. De dag valt weer samen met Kastelendag. Nassaudag staat in het teken van het rijke Nassauverleden van Breda.

Vanwege het tienjarig bestaan van de Stichting Breda Nassaustad zijn er extra bijzondere activiteiten, zoals het spectaculaire riddertoernooi op het terrein van het Kasteel van Breda en een grote middeleeuwse jaarmarkt in de Grote Kerk.  De activiteiten vinden plaats op meerdere locaties in de stad die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus. Dit om de aanwezigheid van de Koninklijke familie die, tussen 1403 en 1568 een beslissende stempel gehad heeft op de ontwikkeling van Breda, te eren. 

Het programma begint vanaf 12.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De Nassaudag wordt om 12.00 uur officieel geopend in de Grote Kerk van Breda, waar alle deelnemende acteurs en medewerkenden samenkomen. Na de opening vertrekt dit gezelschap naar het Kasteel van Breda.