?Buddy to Buddy wint Appeltje van Oranje
?Buddy to Buddy wint Appeltje van Oranje Buddy to Buddy

?Buddy to Buddy wint Appeltje van Oranje

Algemeen

BREDA - Stichting Buddy to Buddy heeft het Appeltje van Oranje gewonnen. Dit kreeg de stichting dinsdag tijdens een verrassingsbezoek van het Oranje Fonds te horen. “Dit betekent echt ontzettend veel voor ons.”

Het Appeltje van Oranje is een prijs van het Oranje fonds die jaarlijks uitgereikt wordt aan organisaties die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix en een geldbedrag van vijftienduizend euro. Dit geldbedrag wordt op 6 juni door Koningin Maxima uitgereikt op Paleis Noordeinde.

De Stichting Buddy to Buddy sleepte de prijs in de wacht, omdat zij vluchtelingen koppelen aan Nederlanders op basis van gemeenschappelijke interesses en gelijkwaardigheid. In Breda en Zutphen koppelde Buddy to Buddy 950 'oude' en 'nieuwe' Nederlanders aan elkaar. Binnenkort start ook in Utrecht het eerste buddy-project.

“Het betekent echt ontzettend veel voor ons dat we het Appeltje van Oranje hebben gewonnen”, vertelt Hannah Wiersinga, initiatiefnemer van Buddy to Buddy Breda. “We zien deze prijs als de oscar onder de sociale initiatieven.” Tijdens de voorrondes van het Appeltje van Oranje ontving Buddy to Buddy al de meeste publieksstemmen. “Dat gaf een enorme drive”, vertelt Wiersinga. “We hoopten natuurlijk wel dat we zouden winnen, maar het was iedereen gegund.”

Wat de stichting met het gewonnen geldbedrag gaat doen is nog niet duidelijk. “Waarschijnlijk gaan we het geld investeren binnen het concept, zodat de andere locaties er ook wat aan hebben”, zegt Wiersinga. “Maar op welke manier dan precies is nog niet duidelijk.”