De tweede Nederlandse editie van de World for life Worldrun ging zondag 3 mei van start vanuit Breda.
De tweede Nederlandse editie van de World for life Worldrun ging zondag 3 mei van start vanuit Breda. Wijnand Nijs

Flink minder aanmeldingen Wings for Life

Algemeen

BREDA - Er hebben zich dit jaar aanzienlijk minder lopers ingeschreven voor de Wings for Life World Run, die voor deze zondag op het programma staat. Dat komt volgens een van de organisatoren door de nieuwe opzet van de wedstrijd. "We hadden al verwacht dat er minder aanmeldingen zouden zijn."

Dit jaar is de opzet iets anders dan voorgaande jaren. In plaats van dat er een fysieke auto achter de lopers aan rijdt, geeft een app nu aan dat je gefinisht bent. Door de Wings for Life World Run app te gebruiken zijn mensen niet meer gebonden aan een bepaalde locatie. Hiermee wil de organisatie zoveel mogelijk mensen in een keer laten lopen.

De Wings for Life World Run vindt sinds 2015 in Breda plaats. Vorig jaar deden er ruim 4600 mensen mee. Over de hele wereld namen ruim 155.000 mensen deel die in totaal 6,8 miljoen ophaalden voor onderzoek naar dwarslaesie. Dit jaar hebben zich 250 mensen aangemeld voor de hardloopwedstrijd in Breda. "Dat zijn er een stuk minder dan andere jaren", laat de organisatie weten. "Het is niet heel erg dat er minder aanmeldingen zijn. Er zijn landelijk al heel wat van dit soort initiatieven", zegt de organisatie. "Het is heel mooi dat de hardloopwedstrijden zich op deze manier zo verspreiden. Het wordt tijdens de editie in Breda in ieder geval prachtig weer, dus ik heb er zin in!"

 De start is zondag om 13.00 uur op de baan van AV Sprint. Elke ronde (4,5km) is er een verzorgingspost waar de nodige brandstoffen voor de lopers klaarstaan. Voorafgaand aan de start is er een gezamenlijke warming-up.