Een ouderwetse bankkluis.
Een ouderwetse bankkluis. Flickr.com/Rob Pongsajapan

Verdachte beveiligers kluisjesroof langer in voorarest

Politie

BREDA - De twee verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch zitten twee weken langer vast. Dat heeft de rechter commissaris in Breda deze donderdag bepaald. Ze zitten in beperkingen en mogen geen contact hebben met de buitenwereld.

De twee verdachten uit Roosendaal en Etten-Leur werden eerder deze week aangehouden tijdens huiszoekingen. Ze werkten bij het beveiligingsbedrijf uit Breda dat verantwoordelijk was voor de beveiliging van de Rabobank in Oudenbosch. Het gaat om een 43-jarige man uit Etten-Leur en een 45-jarige man uit Roosendaal.

Op maandag 5 maart ontdekten medewerkers van het bankfiliaal aan de Kade in Oudenbosch dat honderden kluisjes in de kluizenkelder waren leeggehaald. De politie stelde direct een onderzoek in onder leiding van de officier van justitie. "Uitgebreid tactisch en technisch onderzoek leidde naar de twee verdachten", liet de politie maandagmorgen weten. "Zij zijn werkzaam bij een bedrijf dat voor de bank de beveiliging verzorgde." 

Eerder werd al onderzoek bij het bedrijf gedaan waarbij er digitale gegevens door de recherche zijn veilig gesteld. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek, aldus de politie. Mede dankzij hun hulp zijn de twee verdachten aangehouden. Er is in de woningen van allebei de verdachten een zoeking gedaan onder leiding van de rechter-commissaris. 

Het onderzoek naar de zaak duurt voort.