Breda maakt zich op voor Beethoven Festival
Breda maakt zich op voor Beethoven Festival Portret door Joseph Karl Stieler, 1820

Breda maakt zich op voor Beethoven Festival

Algemeen

BREDA - Van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 mei staat Breda in het teken van de muziek van Ludwig van Beethoven, de befaamde Duitse componist, musicus en dirigent.

 

Leerlingen van Nieuwe Veste, studenten van de conservatoria van Amsterdam en Tilburg en professionele musici slaan de handen ineen en laten de muziek van deze componist aan iedereen horen die dat maar wil. Organisator Monique Heidema heeft het Beethoven Festival bedacht en opgezet. "De muziek van Beethoven is zo ongelooflijk uiteenlopend. Daarbij komt dat Beethoven verantwoordelijk is voor een aantal van de meest opwindende muziekstukken ooit geschreven".

 

Gedurende het festival is een aantal van deze stukken te beluisteren in de concertzaal van Nieuwe Veste te Breda. De aftrap is voor strijkorkest De Camera onder leiding van. Tijmen Wehlburg en drie solisten die studeren aan het conservatorium van Tilburg. Het orkest wordt voor de gelegenheid aangevuld met een aantal blazers, die nodig zijn voor het 1e pianoconcert. Ook wordt gedurende deze week een groot gedeelte van het cellorepertoire ten gehore gebracht tijdens een recital door Monique Heidema (cello) en André Telderman (piano). Beide musici zullen tevens openbare masterclasses geven op de slotdag aan onder anderen kamermuziekensembles van de conservatoria Tilburg en Amsterdam. De toegang tot alle concerten tijdens het Beethoven Festival is gratis.