60 meter hoog GR8 Hotel bij A16 met restaurant én waterstoftankstation
60 meter hoog GR8 Hotel bij A16 met restaurant én waterstoftankstation Vermeer Architecten

60 meter hoog GR8 Hotel bij A16 met restaurant én waterstoftankstation

Algemeen

BREDA - Langs de A16 in Breda komt een nieuw en groot hotel. Het GR8 Hotel bestaat uit een hotel, een restaurant én een benzinestation. De ontwikkelaar Prohuis wil dit jaar nog starten met de bouw van GR8.

"We hebben nu het ontwerp van de architect binnen en die gaan we voor de bouwvak indienen", laat Arjan van de Graaf van Prohuis weten, dat het gebouw verhuurt aan GR8 namens de Port of Breda. "Er moet hard gewerkt worden. Aan het einde van het jaar willen we starten met bouwen. We zijn afhankelijk van de gemeente Breda."

Bij het GR8 Hotel komt ook een restaurant. "GR8 heeft een Burger King en een La Place. Alles is één", legt Van de Graaf uit. "Het hoort bij elkaar. Het is één huisnummer." In totaal biedt GR8 werk aan zo'n 150 personen. In het hotel zelf komt maar weinig personeel te werken, omdat vrijwel alles digitaal is. "De hotelgasten kunnen dan bij La Place ontbijten en bij Burger King avondeten."

Volgens van der Graaf is GR8 absoluut niet gericht op vrachtwagenchauffeurs. "Deze locatie is niet geschikt voor vrachtwagens, dan moeten we dichter bij een afslag zitten." Het complex omvat  1300 vierkante meter restaurant, duizend vierkante meter aan zalen en vergaderruimtes en 100 kamers. De toren is ongeveer zestig meter hoog.

Het benzinestation dat bij het GR8 Hotel komt is volledig duurzaam. "We zijn bezig met vijftien van dit soort locaties. Het uitgangspunt is dat er altijd een tankstation aankomt." Het station wordt een zogenaamde Energy HUB, die volgens Van de Graaf naadloos aansluit bij de duurzaamheidsambities van de stad Breda. "Energy HUB bestaat uit duurzame brandstoffen en elektrische laadpalen en waterstof."  Die Energy HUB wordt gerealiseerd onder het eigen label TANKEASY.