Logo bredavandaag.nl
Electron heropent voor beeldmakers en publiek
Electron heropent voor beeldmakers en publiek (Lisette Spee)

Electron heropent voor beeldmakers en publiek

BREDA - Het aan de Speelhuislaan in Breda gevestigde Electron gooit na sluiting van een jaar de deuren weer open voor een nieuwe generatie aan beeldmakers en voor het publiek.


Dat gebeurt op vrijdag 18 mei vanaf 16.00 uur met onder andere live muziek, gastsprekers, de opening van MotMot gallery, het nieuwe café en de aftrap van expositie #firstofall. 

De voormalige fabriek in Breda, waar sinds 2005 ruim 60 professionele kunstenaars, ontwerpers en vormgevers werken, gaat na een jaar weer open voor beeldmakers en publiek. Nieuw zijn de makershal, en meerdere project- en eventruimtes. Eveneens nieuw is het galeriecafe´ MotMot gallery, waar bezoekers terechtkunnen voor actuele kunst, koffie, lunch en cultureel programma. 

Enkele highlights uit het programma van 18 mei zijn de officiële opening van Electron en MotMot gallery met verschillende gastsprekers. Daarnaast zijn er artist tours door de werkplaatsen, ateliers en studio’s. De tentoonstelling #firstofall wordt geopend, er is livemuziek met jazztrio C’est si Bon & friends en er is een kunstbingo in de vernieuwde grafische werkplaats RAAF. Ook gaat de crowdfunding voor de restauratie van de monumentale wandschildering van Gerrit de Morée van start.

Bezoekers mogen hun eigen vinyl meebrengen voor de verdere muzikale omlijsting, want ook de draaitafels worden aangesloten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief