Logo bredavandaag.nl
Breda Jazz Festival trekt weer tienduizenden bezoekers
Breda Jazz Festival trekt weer tienduizenden bezoekers (Addo Sprangers)

Breda Jazz Festival trekt weer tienduizenden bezoekers

BREDA - De 48ste editie van het Breda Jazz Festival zit erop. Tienduizenden bezoekers per dag hebben genoten van de jazzmuziek, het lekkere weer en de gezellige sfeer in de binnenstad van Breda.


Van donderdag tot en met zondag konden de bezoekers van het Breda Jazz Festival genieten van maar liefst 180 concerten verdeeld over zeventien podia in de binnenstad. Muzikanten uit binnen- en buitenland, maar ook uit de regio, vermaakten jong en oud met blues, classic jazz, soul, swing, jump & jive, latin en streetparades. 

Tijdens deze editie van het Breda Jazz Festival is uitgebreid stilgestaan bij de verjaardag van New Orleans. De bakermat van de jazz bestaat dit jaar 300 jaar. Verschillende bands lieten de typische jazzstijlen horen die afkomstig zijn uit New Orleans. De meest opvallende band was Tuba Skinny. Zij zorgde voor een feestelijke mix van vaudeville, stringband style en New Orleans jazz.

Aan het affiche van deze editie van het Breda Jazz Festival was het duidelijk te zien: de drummers stonden dit jaar centraal. De rol van het slagwerk in de jazz heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld; drummers geven al lang niet meer alleen het ritme aan. Tijdens het festival maakten ze dat meer dan duidelijk met hun vele uitbundige drumsolo’s. 

Op de laatste festivaldag werd de Kobe Jazz Street Award uitgereikt aan de veelbelovende jazzmuzikant Thimo Niesterok. Naast de award is hij uitgenodigd om tijdens het komende Kobe Jazz Street Festival in Japan op te treden.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief