Logo bredavandaag.nl
Bredaas initiatief ‘Bijstandsvrouw date Topman’ wint Ab Harrewijn Prijs
Bredaas initiatief ‘Bijstandsvrouw date Topman’ wint Ab Harrewijn Prijs

Bredaas initiatief ‘Bijstandsvrouw date Topman’ wint Ab Harrewijn Prijs

BREDA - Het maatschappelijk initiatief 'Bijstandsvrouw date Topman', georganiseerd door stichting Brood en Rozen in samenwerking met de gemeente Breda, heeft de Ab Harrewijn Prijs gewonnen. De prijs waardeert initiatieven die zich inzetten voor de rafelranden van de maatschappij. Mirjam van Haperen hield een warme overwinningsspeech, tweet stichting Brood en Rozen.  


Het maatschappelijk initiatief brengt jaarlijks op Internationale Vrouwendag bijstandsvrouwen en topmannen uit het bedrijfsleven samen, zodat zij van elkaar kunnen leren. Door deze niet vanzelfsprekende verbindingen krijgen bijstandsvrouwen kansen die ze normaal gesproken niet zo gemakkelijk krijgen.

De voormalige minister president Jan Peter Balkenende was één van de 10 vooraanstaande topmannen die met de date meedeed. Ook burgemeester Paul Depla was op 8 maart aanwezig bij de afspraakjes die onder leiding van BN DeStem-hoofdredacteur Hille van de Kaa bekend werden gemaakt.

Het initiatief wint een kunstwerk met bijbehorende cheque van 5000 euro uitgereikt. Voor de andere vier genomineerden is een prijs van 1500 euro beschikbaar.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief