Logo bredavandaag.nl
15-jarige DJ Deem’s van DJ School naar debuut op Dancetour Breda
15-jarige DJ Deem’s van DJ School naar debuut op Dancetour Breda

15-jarige DJ Deem’s van DJ School naar debuut op Dancetour Breda

BREDA - De 15-jarige Demi van Schoonen, oftewel DJ Deem’s, uit Breda draait zondag 20 mei als enige vrouw op Dancetour Breda. Demi won de DJ Clash wedstrijd van Dancetour.


Ondanks haar jonge leeftijd is muziek niet iets waar ze pas net mee aan de slag is. “Van kleins af aan ben ik al bezig met muziek en ik wilde al lang gaan dj’en. Ik durfde ik het niet. Uiteindelijk ben ik samen met mijn vader naar de DJ School Breda gegaan en hebben we ons gewoon ingeschreven. Dat is nu drie jaar geleden.”

En de dj ging ervoor. Alle cursussen op de DJ School heeft ze gedaan. “Eigenlijk hebben ik alles al gedaan, maar ik vind het zo leuk daar en ik voel me echt thuis. Nu legt mijn leraar mij steeds de nieuwste apparatuur uit.”

Iedere muzikant heeft natuurlijk een droom, de scholier dus ook. “Mijn grootste droom is om op het Ultra Music Festival in Miami te draaien. Ik kijk bijna iedere dag wel naar sets die daar gedraaid zijn. Ik wil natuurlijk gewoon beroemd worden.”

“Eerst had ik meegedaan aan de kunstbende, maar die wedstrijd had ik niet gewonnen”, zegt ze. “Toen was ik op vakantie en zag mijn moeder iets over de DJ Clash. Thuis heb ik meteen een mixtape gemaakt. Ik probeerde zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.”

Vrijdag 11 mei was de finale. “Nadat ik gedraaid had, wilde ik eigenlijk al naar huis. Ik dacht toch niet dat ik ging winnen, maar het is maar goed dat ik ben gebleven. Ik kon het niet geloven toen ze zeiden ‘DJ Deem’s is de winnaar’.”

Op Dancetour kun je dance, big room house en psytrance van de jonge dj verwachten. “Ik ben de enige vrouwelijke dj en dat vind ik een overwinning. Dat laat wel zien dat ik in een mannenwereldje er toch mooi tussen ben gekomen.”

Demi is zoals ze zelf zegt ‘24/7’ bezig met oefenen. “Ik probeer van alles uit en kijk filmpjes van andere sets op Dancetour. Daarnaast heb ik ook een eerdere winnaar van de DJ Clash berichtjes gestuurd en contact met hem gehad.”

“Ik denk dat ik om 13.00 uur wel heel zenuwachtig ben”, zegt ze. “Ik ga proberen rustig te blijven. Op het begin is het denk ik nog wel rustig omdat het dan pas net open is. Tegen het einde van mijn set zal het vast druk zijn denk ik. Iedereen wil toch naar Dancetour?”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief