Met Pinksteren warmer, maar ook kans op een lokale (onweers)bui
Met Pinksteren warmer, maar ook kans op een lokale (onweers)bui

Met Pinksteren warmer, maar ook kans op een lokale (onweers)bui

Weer

Weersverwachting voor vrijdag 18 mei 2018

Algemene luchtdrukverdeling
Een rug van hoge luchtdruk boven de Britse eilanden zoekt contact met een hogedrukgebied over Scandinaviƫ. Vanaf zondag gaat dit systeem warmer weer brengen. Een klein lagedrukgebiedje bij Denemarken trekt eerst zaterdag nog over Nederland.

Weersverwachting voor vrijdag 18 mei
Het is vandaag wisselend bewolkt. D.w.z. wolkenvelden en zon wisselen elkaar af. De opklaringen met zon worden gaande de dag wel breder. De wind waait zwak tot matig (2 tot 3 Beaufort) uit noord of noordwest. Het is wat frisjes met temperaturen rond 17 graden.

Het weer voor de volgende dagen
Zaterdag valt nog een beetje tegen met vrij veel bewolking. Lokaal kan er zelfs een enkel licht regenbuitje vallen. De wind blijft zwak tot matig uit het noorden of noordwesten waaien. Het kwik boekt nauwelijks winst met 18 graden. Zondag, Eerste Pinksterdag, zal de zon zeker uitgebreider schijnen en klimmen de temperaturen naar zo'n 23 graden. De noordoostenwind is matig met 3 Beaufort. In de avond is er een kleine kans op een lokale regen- of onweersbui. Maandag, Tweede Pinksterdag, opnieuw meest zonnig met stapelwolken. De wind waait dan matig, gemiddeld met 3 of 4 Beaufort uit het oosten. In de late middag en avond is er een toenemende kans op een lokale regen- of onweersbui. Temperaturen rond 24, lokaal 25 graden.

Zo was het weer gisteren, donderdag 17 mei 2018
Maximumtemperatuur    17,1 graden
Minimumtemperatuur     7,7 graden
Neerslag               droog

Weersverwachting opgesteld vrijdag 18 mei om 12.00 uur