De donderdag van het Spanjaardsgat Festival, met COPCHASE.
De donderdag van het Spanjaardsgat Festival, met COPCHASE. Chris Kooistra

Dit is er te doen in Breda: Van Corry Konings tot Lil’ Kleine en Mahler

Cultuur

BREDA - Drie dagen vrij, maar een programma dat eigenlijk wel een week zou kunnen vullen. Je hoeft je dit pinksterweekeinde geen moment te vervelen. Wij hebben het weekend even voor je op een rijtje gezet, zodat je weet wat je te doen staat.

Zaterdag
Blaudzun

In 2014 stond Blaudzun voor het laatst op het podium van Mezz en deze zaterdag is hij terug. Hij komt met werk van zijn onlangs verschene album _UP_, dat exact tien jaar na de release van zijn debuutalbum uitkwam.  Het concert begint om 20.30 uur, deur open om 20.00 uur.

Spanjaardsgat Festival
De zaterdag bij het Spanjaardsgat Festival staat in het teken van de Carmina Burana  JWF & Brabant Koor brengen een éénmalige uitvoering van dit klassieke stuk, dat vanaf 21.00 uur over het Spanjaardsgat schalt. De avond wordt om 22.15 uur afgesloten door ‘BuZz’, de leukste en enige BigBand uit Zundert.

Eerste Pinksterdag
Dancetour

Met dit keer een meer urban line-up. Lil’Kleine en Jebroer komen Breda vermaken. De Bredase dj Deem’s trapt om 13.00 uur af, waarna het tot 22.00 uur feest is. Check hier voor de gehele line-up

Corry Koningsdag
Bij de Venise Bar in de Halstraat is zondag een nieuwe editie van de Corry Koningsdag. Behalve uiteraard Corry Konings treedt ook zanger Rinus - bekend van Met Romana op de Scooter - op, net als de Bredase Andre Hazes, The Fabulous Glamour Sisters en Nigel Andrews. Het feestje begint zondag om 14.00 uur

Spanjaardsgat Festival
Vanaf 15.00 uur is het zondagmiddag genieten op het Spanjaardsgat van het Philips Symfonie Orkest, dat Mahler speelt. Bij het Tijn Heijblom Quartet draait het vanaf 17.00 uur om sound en samenspel. Ze geven met elk nummer een nieuwe energie, zodat bekende nummers zoals Have You Met Miss Jones and All blues weer fris in de oren klinken.

Tweede Pinksterdag
Nassaudag Breda
Hoogtepunt van deze editie van de Nassaudag belooft een riddertoernooi op het Kasteel van Breda te worden. Het programma begint vanaf 12.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De Nassaudag wordt om 12.00 uur officieel geopend in de Grote Kerk van Breda, waar alle deelnemende acteurs en medewerkenden samenkomen. Na de opening vertrekt dit gezelschap naar het Kasteel van Breda.

Spanjaardsgat Festival
Na een dancetour op zondag is het maandag tussen 15.00 en 17.00 uur tijd om te kijken naar dans van de Nieuwe Veste: Let's dance. Daarna is het podium voor zon, zee, strand en saxofoonmuziek met de mannen van Klep Your Hands.

Benieuwd naar het festivalseizoen? Check hier het overzicht