R.K.V.V JEKA zet V.V. Waspik eenvoudig op zij en wordt kampioen 3e klasse B
R.K.V.V JEKA zet V.V. Waspik eenvoudig op zij en wordt kampioen 3e klasse B Henk Ketelaar

R.K.V.V JEKA zet V.V. Waspik eenvoudig op zij en wordt kampioen 3e klasse B

Sport

BREDA – “Ik kan mij voor eerste pinksterdag geen leukere invulling voorstellen!” Dat laat voorzitter Philip Bos aan zijn leden weten als hij hen oproept om vooral als twaalfde man naar de kampioenswedstrijd te komen die JEKA thuis moest spelen tegen Waspik. En ze kwamen met honderden en zagen JEKA vrij gemakkelijk winnen, met 4 – 1.

Door Henk Ketelaar

Even was het nog spannend, maar na het eerste doelpunt in de 32e minuut van Lucas Jacobsen, die er later nog één voor zijn rekening zou nemen ging JEKA steeds vrijer spelen. Weliswaar scoorde Waspik nog 1 -1, maar voor de rust nog stond het voor JEKA 2 -1. Met goed combinatiespel werd Waspik in de tweede helft bedwongen gehouden en speelde JEKA zonder nog echt in de problemen te komen zich naar het kampioenschap.

Met trots overhandigde oud-voorzitter van JEKA, Loek Koks, de schaal aan de spelers die van het speelveld al een feestveld hadden gemaakt. “Dit kampioenschap is een prestatie die de hele club tot stand heeft gebracht,” liet Philip Bos, voorzitter JEKA, zich lovend uit in zijn toespraak.