Publiek geniet van spannend riddertoernooi tijdens Nassaudag (foto's)
Publiek geniet van spannend riddertoernooi tijdens Nassaudag (foto's) Bregje Kop

Publiek geniet van spannend riddertoernooi tijdens Nassaudag (foto's)

Cultuur

BREDA - Het publiek keek maandagmiddag met spanning toe hoe twee ridders te paard het duel met elkaar aangingen. Ook waren er op deze dag allerlei andere activeiten te beleven in het Kasteel van Breda. 

Vanwege het tienjarig bestaan van Stichting Breda Nassaustad waren er dit jaar meerdere bijzondere activeiten te doen tijdens Nassaudag. Het riddertoernooi in het Kasteel van Breda was er daar een van. De activiteiten vonden plaats op meerdere locaties in de stad die verbonden zijn met de geschiedenis van de Nassaus. Dit om de aanwezigheid van de Koninklijke familie die, tussen 1403 en 1568 een beslissende stempel gehad heeft op de ontwikkeling van Breda, te eren. 

Het programma begon maandagmiddag om 12.00 uur. Toen werd de Nassaudag officieel geopend in de Grote Kerk van Breda. Alle deelnemende acteurs en medewerkenden kwamen daar samen. Na de opening vertrok dit gezelschap naar het Kasteel van Breda.

Om 15.30 uur ging het riddertoernooi van start. Twee ridders te paard gingen met elkaar in duel. Zij probeerden elkaar rijdende weg te raken met lanzen. Dat zag er erg spectaculair uit. Het publiek genoot dan ook vollop van de spannende wedstrijd. Om 17.00 uur kwam er weer een einde aan Nassaudag.